Право образовање је забрањено

„Право образовање је забрањено“ – аргентиски филм који на врло креативан и искрен начин открива сврху и историјат данашњег образовања и постојећег школског система. Где се налазе проблеми и где су могућности за промене? Да ли данашњи школски систем уопште има икаквог смисла и коме једино доноси добробит?

Филм је документарни филм који доводи у питање логику савременог школовања – и наше сазнање о образовању – истичући различите и неконвенционалне образовне експерименте који указују на потребу нове образовне парадигме. Забрањено образовање је пројекат учења који је креирала група младих људи који су интервјуисали више од 90 наставника за алтернативно образовање у осам земаља.

Филм је колективно финансирао стотине копродуцента и поседује Creative Commons лиценцу која подстиче његово копирање и репродукцију. Забрањено образовање има за циљ да инспирише пажљиву друштвену расправу о основној структури школе, подстичући развој свеобухватног образовања базираног на љубави, поштовању, слободи и учењу.

Филм

Овај филм је део колекције: Community Video Director: German Doin Producer: 704 Co-producers

Продукцијска кућа: Eulam Producciones

Сајт: http://educacionprohibida.com

Превод: Сања Пупин

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *