Платформа „Пријемни испит”

http://prijemniispit.math.rs

Платформа „Пријемни испит” садржи задатке из математике и српског језика намењене ученицима који се спремају за полагање пријемног испита на факултетима или високим школама. Задаци који се налазе у бази података, груписани су по областима и нивоима. Коришћењем ове платформе, ученици имају могућност да провере и унапреде своје знање радећи различите пробне тестове пријемног испита, као и да вежбају задатке из тачно одређене области и са тачно одређеног нивоа. Посебно прилагођени задаци пружају могућност употребе ИКТ-а у оквиру инклузивне наставе са циљем провере и унапређења знања ученика.

Платформа је креирана помоћу бесплатних технологија и функционише на модерним уређајима (таблетима, мобилним телефонима итд.). Прилагођена је извођењу инклузивне наставе на којој ученици са инвалидитетом стичу самосталност и позитивна образовна искуства у вршњачкој групи. Осим повећавања и смањивања фонта, могуће је прилагодити платформу и за слабовиде ученике појачавањем контраста.

Платформа би требало да утиче на то да ученици савладају препреке које их спречавају да остваре самосталност и континуитет у раду. Дизајн платформе у потпуности одговара потребама ученика и наставника. Додатно мотивише и подстиче ученике на самосталност и континуитет у раду, утиче позитивно на постизање постављених циљева часа и подизање квалитета наставе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *